Wynagradzamy za wielkość zakupów | Ostateczna cena widoczna w koszyku | Zobacz nasz program rabatowy sprawdź>>> ×
W NASZYM SKLEPIE WYNAGRADZAMY NASZYCH KLIENTÓW ZA WIELKOŚĆ ZAKUPÓW - SPRAWDŹ NASZE KASKADOWE RABATY - OSTATECZNA CENA W KOSZYKU - DOSTAWA ZAWSZE GRATIS

Blog Cocotte.pl

Blog

Trend żywienia: gotowanie od korzenia po liście

Świętuj świeże jedzenie i obudź swoje kubki smakowe, dostosowując się do przyjaznego środowisku i opłacalnego podejścia do świeżych produktów w 2018 roku. Dni wyrzucania części świeżych produktów, takich jak wierzchołki marchwi lub zewnętrzne liście kalafiorów, dobiegły końca! Zapraszamy do zapoznania się z najnowszymi trendami kulinarnymi - gotowaniem od korzenia po liście. Jak na ironię, nie jest to nowa rzecz, ale ponowne odkrycie sposobu, w jaki sposób wszyscy gotowali zaledwie kilka pokoleń temu. Nasze babcie (motywowane dobrą ekonomią domową) wiedziały, aby używając każdego jadalnego kąska, które weszło do ich kuchni. Poprzez wygodę zakupów w supermarkecie, gdzie nasze warzywa i sałatki są wstępnie umyte, wstępnie pokrojone i wstępnie zapakowane, a... >>>>>
Przeczytaj więcej

Uprawa własnych warzyw

Uprawa własnych warzyw. Zostać rolnikiem miejskim jest zaskakująco łatwe i satysfakcjonujące! A dobrą wiadomością jest to, że nie potrzebujesz dużej ilości miejsca, ani technicznego know-how - po prostu wykonaj niektóre z naszych kroków, aby zacząć, a zanim się zorientujesz, będziesz zbierał liście bazylii, owoce pomidorów i innych łatwych do uprawy warzyw! Warzywa są dobre dla Ciebie. Poza wartością odżywczą, jaką posiadają zioła i warzywa, eksperci i zapaleni ogrodnicy zgadzają się, że emocjonalna wartość sadzenia, pielęgnowania i gotowania własnych składników jest nieoceniona. Nawet mały kącik może przynieść owocne żniwo, a czas spędzony podczas przycinania, podlewania i pielęgnowania roślin pod Twoją opieką może pomóc w stłumieniu stresów dnia codziennego. Gdzie zacząć i co będziesz potrzebować: Słoneczny kącik ogrodu lub skrzynkę warzywną, a jeśli nie jesteś ogrodnikiem, okna są idealne z doniczkami do uprawy ziół - wymagany otwór drenażowy i spodek, które  zapewniają, że gleba >>>>>
Przeczytaj więcej

Grillowana makrela z wiosenną sałatą i sosem chrzanowym

Rozkosznie lekkie danie, a jednocześnie smaczne danie, przyprawione gorącym, pieprznym sosem chrzanowym. Wymieszaj chrzan, ocet i musztardę, a następnie powoli wymieszaj oleje. Następnie dodaj około 1½ łyżeczki każdego zioła. Lekko przetrzyj grill  Le Creuset olejem i podgrzej na płycie grzewczej w niskiej lub średniej temperaturze. Sprawdź temperaturę patelni - patrz Uwagi kucharza - przed dodaniem jakiejkolwiek żywności. W razie potrzeby przyciąć cebulę, a następnie, gdy patelnia jest gorąca, dodać do grilla i gotować około 1½ minuty z każdej strony, aż do przyjemnego zwęglenia. Posmaruj filety z makreli olejem i dresingiem. Najpierw grillować skórką do dołu przez około 1 do 1½ minuty lub do uzyskania ładnego zabarwienia. Odwróć i smaż jeszcze przez około 1 minutę. Wyjmij z grilla i umieść po jednej na talerzu. >>>>>
Przeczytaj więcej

Lista kontrolna wiosennych porządków kuchennych.

Czy nie czas odświeżyć najtrudniej działający pokój w domu? Coroczne wiosenne porządki to świetny sposób na deklamację, reorganizację i rozwiązywanie problemów. A gdy kuchnia jest czysta i działa płynnie, gotowanie jest przyjemnością!
Jeśli jesteście gotowi, aby zacząć od nowa z czystym kontem, po prostu wykonaj naszą prostą listę kontrolną >>>>>
Przeczytaj więcej

Jak powstaje żeliwo Le Creuset

Wykonane wyłącznie z najwyższej jakości materiałów zapewniających najwyższą wydajność i trwałość, sekretna receptura składników do wykonania elementu z żeliwa emaliowanego Le Creuset pozostaje taka sama dzisiaj, jak po raz pierwszy wyprodukowana w 1925 roku. Naczynia żeliwne Le Creuset są nadal produkowane w oryginalnej odlewni w małej wiosce Fresnoy-le-Grand we Francji. Każdy element przechodzi przez ponad 15 par rąk wykwalifikowanych rzemieślników, często od kilku pokoleń tej samej rodziny, ręcznie sprawdzając każde naczynie zanim zostanie ukończone. Zapewnia to wyjątkową jakość, a żeliwo Le Creuset zapewnia wyjątkową wydajność gotowania za każdym razem. Surowce topi się w bardzo wysokiej temperaturze około 1500°C, a następnie wlewa się do dużego kotła zwanego "creuset".  >>>>>
Przeczytaj więcej

Trendy kulinarne 2018

W dzisiejszych czasach w świecie żywności dzieje się tak wiele ekscytujących rzeczy, że ciężko nadążyć! Oto kilka trendów żywnościowych, które z pewnością trafią do restauracji, sklepu spożywczego lub rynku w pobliżu w 2018 roku. Rośnie globalny ruch w zakresie żywienia roślinnego, a coraz więcej producentów, sprzedawców detalicznych i restauratorów bada pojęcie rośliny jako źródła białka. Od pulsów, takich jak ciecierzyca i soczewica, po nasiona, orzechy, ziarna (komosy i freekeh), soi, a nawet glonów i wodorostów, alternatywne źródła białka wydają się być głównym nurtem. 2018 wygląda na to, by przyciągnąć jeszcze więcej ludzi do aromatyzowanych opcji wody, koncentrując się na "zdrowych" wyborach - profilach smakowych, które smakują dobrze, ale również mają korzyści zdrowotne, pomyśl o rumianku, bzie czarnym i... >>>>>
Przeczytaj więcej

Przewodnik dla początkujących o typach win

Ciesząc się wspaniałymi winami z Południowej Afryki nie powinno zabraknąć do butelki ulubionego lokalnego wina, korkociągu i kieliszka do wina. Ale wielu z nas ma przyjaciół - koneserów wina, którzy mogą sprawić, że poczujemy się trochę zmieszani. Nasz przewodnik dla początkujących na temat wina pomoże ci rozpakować część żargonu - wyjaśniając dokładnie, co oznaczają niektóre popularne terminy branżowe, takie jak "cultivar" i "varietal". Będziemy również wymieniać się kilkoma wskazówkami, które pomogą ci zwiększyć zaufanie do wina.Zmiksuj wino lub wino musujące w dobrym stylu z naszym nowym nosidełkiem do schładzania wina . Ta wyjątkowo skuteczna torba chłodząca dba o wygodę twojego wina w podróży. Uwielbiamy go za noszenie wina na piknikach lub utrzymywanie schłodzonych butelek w chłodzie lata >>>>>
Przeczytaj więcej

Kolory natury w Twojej kuchni. Ziemia, powietrze, woda, ogień ...

Elementy natury. Ziemia, powietrze, woda, ogień ... od czasów starożytnych fundamentalne siły natury zostały powszechnie uznane i czczone nie tylko ze względu na ich podstawowe cechy, ale także ze względu na sposób, w jaki czują. Nic więc dziwnego, że ich esencja często jest wprowadzana do naszych domów. Wszystko, począwszy od palety kolorów, która sugeruje konkretną siłę, do materiałów i tekstur, które ją wspierają, może pomóc stworzyć odpowiedni wygląd i atmosferę. Tak jest z kolorowymi naczyniami Le Creuset. POWIETRZE Kremowa "ecru" kolekcja naczyń żeliwnych Le Creuset ma delikatność, która przeczy jego wytrzymałości i trwałości. Wybierając odcienie "ecru", rozszerzacie poczucie przestrzeni w małych kuchniach. Upewnij się, że przybory kuchenne i akcesoria kontynuują motyw ogólny. Materiały odblaskowe, od błyszczących białych płytek po błyszczące wykończenia kuchenne i powierzchnie, które skutecznie odbijają światło, podobnie jak ogromne lustro na jednej ze ścian. >>>>>
Przeczytaj więcej
zawsze D A R M O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele form dostawy zamówienia infolinia 690 354 084
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel