Wynagradzamy za wielkość zakupów | Ostateczna cena widoczna w koszyku | Zobacz nasz program rabatowy sprawdź>>> ×
W NASZYM SKLEPIE WYNAGRADZAMY NASZYCH KLIENTÓW ZA WIELKOŚĆ ZAKUPÓW - SPRAWDŹ NASZE KASKADOWE RABATY - OSTATECZNA CENA W KOSZYKU - DOSTAWA ZAWSZE GRATIS

Blog Cocotte.pl

Blog

Grillowany kurczak w całości z ryżem i kolendrą

Pyszna alternatywa dla klasycznego pieczonego kurczaka. Czas przygotowania bez marynowania: 25 minut. Czas marynowania: do 20 godzin. Czas gotowania: 75 minut (w tym odpoczynku). Ilość porcji: 4. Naczynia niezbędne do gotowania: Le Creuset grill żebrowany nieprzywierający, prostokątny  >>> Le Creuset żeliwny garnek / brytfanna Ø20 cm >>> Wyjmij kurczaka z marynaty (jeśli dotyczy) i osusz papierem kuchennym, a następnie natrzyj całego oliwą z oliwek. Wyrzucić marynatę. Rozgrzej grill na średnim ogniu. Przetestuj temperaturę grilla - patrz uwagi kucharskie - a kiedy jest wystarczająco gorący umieścić kurczaka skórą do dołu, naciskając mocno, aby zmaksymalizować kontakt z grillem. Smaż 12-15 minut, a następnie ostrożnie odwróć szczypcami, skórą do góry i smaż jeszcze przez kolejne 12-15 minut... >>>


Przeczytaj więcej

Fondue dla dwojga według Le Creuset

Przygotowanie fondue to świetny sposób, aby łączyć ludzi wokół stołu - szczególnie przy planowaniu randki we dwoje! Żeliwne fondue z Le Creuset dostępne w cocotte.pl nadają się do wszystkich rodzajów – słodkich i pikantnych fondue – to idealne naczynia, które mogą mieć zastosowanie do podawania przystawek, dań głównych i deserów. Fondue nie zna granic sezonów. Nazwa pochodzi od francuskiego słowa fondre , czyli „do stopienia”, fondue to prosty i bezstresowy sposób, aby usiąść i zjeść posiłek z ukochaną osobą. Fondue Le Creuset posiada szeroki otwór i idealnie nadaje się do mieszania, topienia serów, czekolady i opiera się na oryginalnym Caquelon (garnek fondue wykorzystywany kilkaset lat temu) jak również przygotowania frytury do smażenia kawałków przygotowanego mięsa. Gwarantuje >>>>
Przeczytaj więcej

Jagnięcina w przyprawach

W tym przepisie mamy goleń jagnięcą przyprawioną kminkiem i pomidorem. Duszona jagnięcina jest fantastyczna podczas chłodniejszej pogody. Kminek dodaje niewielkiego ciepła, a przyprawy i pomidory dodają odpowiedniej ilości kwasowości, tak więc smak jest niezwykle bogaty. Czas przygotowania: 40 minut plus 2 godziny marynowania. Czas gotowania: 3 - 4 godziny Le Creuset brytfanna owalna żeliwna 29,0 cm >>> Le Creuset patelnia żeliwna głęboka 28,0 cm >>>  Wstępnie podgrzej piekarnik do 160°C lub 140°C z wentylatorem lub w kuchence gazowej poziom 3. Umiarkowanie posól golenie jagnięce, a następnie wymieszaj z czosnkiem, imbirem i rozmarynem i marynuj przez 2 godziny. Rozgrzej trochę oleju rzepakowego na patelni i podsmaż jagnięcinę, aż dobrze zrumienieje, a następnie wyjmij z patelni... >>>
Przeczytaj więcej

Sernik kawowy z czekoladą i ziarnami kawy

Dla miłośników kawy to ciasto będzie prawdziwą przyjemnością. Ten pyszny deser, który można przygotować z wyprzedzeniem, po prostu dodaj kruszonkę przed podaniem. W robocie kuchennym miksuj ciastka, aż mieszanina będzie wyglądać jak drobna bułka tarta, następnie dodaj roztopione masło i mieszaj, aż dobrze się połączą. Nałóż mieszankę na formę Le Creuset o średnicy 20 cm. Przechowuj w lodówce przez 30 minut.Pokrój kremowy i wymieszaj z cukrem, śmietaną, wanilią i espresso, aż uzyska gładką konsystencję, a następnie stopniowo wbij jajka. Wlać mieszaninę do przygotowanej formy i piecz przez 50 minut do 1 godziny. Pozostaw do ostygnięcia w piecu przez 2 godziny, a następnie wyjmij, aby całkowicie ostygł. Umieść cukier w nieprzywierającej patelni. Rozgrzej delikatnie, aby się stopił, gdy cukier się roztopi, pozwól mu się ugotować >>>>> 

Przeczytaj więcej

Przewodnik dla początkujących o typach win

Ciesząc się wspaniałymi winami z Południowej Afryki nie powinno zabraknąć do butelki ulubionego lokalnego wina, korkociągu i kieliszka do wina. Ale wielu z nas ma przyjaciół - koneserów wina, którzy mogą sprawić, że poczujemy się trochę zmieszani. Nasz przewodnik dla początkujących na temat wina pomoże ci rozpakować część żargonu - wyjaśniając dokładnie, co oznaczają niektóre popularne terminy branżowe, takie jak "cultivar" i "varietal". Będziemy również wymieniać się kilkoma wskazówkami, które pomogą ci zwiększyć zaufanie do wina.Zmiksuj wino lub wino musujące w dobrym stylu z naszym nowym nosidełkiem do schładzania wina . Ta wyjątkowo skuteczna torba chłodząca dba o wygodę twojego wina w podróży. Uwielbiamy go za noszenie wina na piknikach lub utrzymywanie schłodzonych butelek w chłodzie lata >>>>>
Przeczytaj więcej

Kolory natury w Twojej kuchni. Ziemia, powietrze, woda, ogień ...

Elementy natury. Ziemia, powietrze, woda, ogień ... od czasów starożytnych fundamentalne siły natury zostały powszechnie uznane i czczone nie tylko ze względu na ich podstawowe cechy, ale także ze względu na sposób, w jaki czują. Nic więc dziwnego, że ich esencja często jest wprowadzana do naszych domów. Wszystko, począwszy od palety kolorów, która sugeruje konkretną siłę, do materiałów i tekstur, które ją wspierają, może pomóc stworzyć odpowiedni wygląd i atmosferę. Tak jest z kolorowymi naczyniami Le Creuset. POWIETRZE Kremowa "ecru" kolekcja naczyń żeliwnych Le Creuset ma delikatność, która przeczy jego wytrzymałości i trwałości. Wybierając odcienie "ecru", rozszerzacie poczucie przestrzeni w małych kuchniach. Upewnij się, że przybory kuchenne i akcesoria kontynuują motyw ogólny. Materiały odblaskowe, od błyszczących białych płytek po błyszczące wykończenia kuchenne i powierzchnie, które skutecznie odbijają światło, podobnie jak ogromne lustro na jednej ze ścian. >>>>>
Przeczytaj więcej

Zbuduj z nami piernikowy domek na Boże Narodzenie

Nic nie jest tak wspaniałe na "Boże Narodzenie" jak słodkie i pikantne smaki klasycznego piernika. Ten ulubiony piernik sprawia, że święta są wspaniałe, a cała rodzina (zwłaszcza dzieci) jest szczęśliwa.
Skąd pochodzą pierniki? Tradycja wytwarzania domków z piernika pierwszy raz stała się popularna w Niemczech w 1800 roku, niedługo po tym, jak bracia Grimm opublikowali swój zbiór znanych bajek. Do stworzenia domków zainspirowały opowieści o Jasiu i Małgosi w którym to, stara czarownica używa słodkiego domku, aby zwabić niczego nie podejrzewające ofiary. Dzisiaj, Norymberga w Niemczech znana jest jako stolica pierników świata, a produkcja pierników jest traktowany jako forma sztuki. >>>>

Przeczytaj więcej

Opanuj sztukę gotowania w stali nierdzewnej

Seria naczyń kuchennych Le Creuset ze stali nierdzewnej została zaprojektowana tak, aby zapewnić doskonałą kontrolę w kuchni - niezależnie od tego, pieczecie, smażycie, dusicie, czy gotujecie na parze. Dowiedz się, jak opanować niektóre podstawowe techniki tej błyszczącej gamy, dzięki trójwarstwowej konstrukcji, która zapewnia równomierne ogrzewanie i doskonałe wyniki za każdym razem! Cała naprzód. Gotowanie na parze to technika gotowania, która wykorzystuje wrzącą parę do rozpraszania ciepła i gotowania potraw. Ponieważ twoje składniki nie mają bezpośredniego kontaktu z wrzącą wodą, gotowanie na parze zapewnia, że żywność zachowuje swój kształt, kolor, składniki odżywcze, smak i konsystencję. Jak:  >>>>>
Przeczytaj więcej
zawsze D A R M O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele form dostawy zamówienia infolinia 690 354 084
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel