Wynagradzamy za wielkość zakupów | Ostateczna cena widoczna w koszyku | Zobacz nasz program rabatowy sprawdź>>> ×
W NASZYM SKLEPIE WYNAGRADZAMY NASZYCH KLIENTÓW ZA WIELKOŚĆ ZAKUPÓW - SPRAWDŹ NASZE KASKADOWE RABATY - OSTATECZNA CENA W KOSZYKU - DOSTAWA ZAWSZE GRATIS

Blog Cocotte.pl

Wprowadzamy nowy kolor Le Creuset: Mist Grey – Szara Mgła

Wprowadzamy nowy kolor Le Creuset: Mist Grey – Szara Mgła Po zamglonym poranku nowy kolor Le Creuset Mist Grey przybywa w sam raz do przygotowania ulubionych dań – pocieszając ciepłą zupą, dekadencką tartą, czy kubkiem gorącej herbaty. Jest pośrednim kolorem pomiędzy czarnym i kremowym w atrakcyjnie zadymionych odcieniach, olśniewa elegancką prostotą i atmosferą oświetlonego światłem zamglonego poranka. Użyj kolorów Szarej Mgły Le Creuset i stwórz sugestywny kuchenny design, który wkomponuje się w stylowe rozwiązania o każdej porze roku. Ten wszechstronnie rozbudowany kolor działa w kuchni minimalistycznie, tonując inne kolory i jest dostępny zarówno jako emaliowane żeliwo, ale również naczynia z kamionki. Zainspiruj się kolorem szarej mgły i zapoznaj się z całą naszą kolekcją Le Creuset >>>>>
Przeczytaj więcej

Turecka rozkosz wg. Le Creuset – trzy wyśmienite dania

Turecka rozkosz – trzy wyśmienite dania, które przygotujesz w domu. Przepisy Le Creuset - na blogu sklepu internetowego cocotte.pl Uważana za jedną z najlepszych tradycyjnych kuchni świata! Tureckie jedzenie jest bogate i smaczne - powstałe na wpływie i dziedzictwie państwa Osmańskiego sprawia, że większość potraw opartych jest na sezonowych i naturalnych produktach. Stwórz trzy dania w tureckim stylu i rozkoszuj się z rodziną i przyjaciółmi! Wolno pieczony udziec jagnięcy jest charakterystycznym elementem kuchni tureckiej. Powolne gotowane pieczeni dodaje mięsu pełnej delikatności i smaku, podawane z domowym hummusem, ogórkiem z jogurtem, oliwkami, suszonymi pomidorami i świeżymi rzodkiewkami. Grillowane warzywa z jogurtem >>>>>
Przeczytaj więcej

Chleb z pesto z pestkami dyni i świeżą kolendrą.

Wlać 150 ml gorącej wody do kubka, trzepaczką rozbić cukier i drożdże suszone i pozostawić w ciepłym miejscu na około 5 - 10 minut, aż pokryją się grubą warstwą piany. Tymczasem przesiać przez sito mąkę, sól do naczynia i wymieszać. Dodaj drożdże i pozostałą ciepłą wodę i mieszaj razem, a następnie wyrabiaj przez 10 minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę, aż podwoi objętość. Umieść nasiona dyni, kolendrę, chili, czosnek i olej w malakserze i wymieszać na pastę. Wymieszać z parmezanem i solą do smaku. Wyjmij ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, wyciśnij nadmiar powietrza jeszcze raz zagniatając, aż będzie gładkie. Podziel na 2 równej wielkości kawałki. Rozprowadzić połowę pesto nad każdym kawałku ciasta, pozostawiając 1 cm krawędzi.>>>
Przeczytaj więcej

Wołowina po brazylijsku z orzechami i pesto ze szpinaku

Sekret Brazylijczyków na smaczny stek z grilla to marynowanie. Smak marynaty wnika w mięso i daje więcej smaku, czyniąc go jednocześnie kruchym. To świetna alternatywa do grilla. Ten przepis przynosi smaki z pleneru i może być wykonany z dowolnego steku. Tutaj używamy wołowiny, która jest smaczna i ekonomiczna. Czas przygotowania: 25 minut (w tym spoczynku) Czas marynowania: 24 godzin 4 porcje. Naczynia niezbędne do gotowania: Le Creuset Żeliwna patelnie grillowa kwadratowa 26cm >>> Le Creuset  Żeliwna Patelnia 26cm >>> Wyjmij mięso z lodówki na godzinę przed smażeniem. Wyjmij z woreczka i wysusz na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar marynaty. Podgrzej patelnię grillową i przetestuj temperaturę patelni przed włożeniem mięsa - patrz uwagi kucharskie >>>


Przeczytaj więcej

Kolory Przypraw według Le Creuset

Co może być bardziej uniwersalne, bardziej aromatyczne niż przyprawy z całego świata? Zapożyczone z różnych krajów, pozwalają nam dzielić się historią, kulturą i tradycją we wszystkich dziedzinach życia. Niemal magiczne właściwości przypraw wciągają nas do przeżywania wspólnych spotkań tętniących życiem przy wspólnym posiłku. Kamionkowy moździerz z Le Creuset pomoże Ci "wyciągnąć" smak przypraw zarówno tradycyjnych, jak i egzotycznych. Z pewnością dziesięciokrotnie bardziej wydobędziesz smaki z każdej receptury. >>>>>
Przeczytaj więcej

Lista kontrolna wiosennych porządków kuchennych.

Czy nie czas odświeżyć najtrudniej działający pokój w domu? Coroczne wiosenne porządki to świetny sposób na deklamację, reorganizację i rozwiązywanie problemów. A gdy kuchnia jest czysta i działa płynnie, gotowanie jest przyjemnością!
Jeśli jesteście gotowi, aby zacząć od nowa z czystym kontem, po prostu wykonaj naszą prostą listę kontrolną >>>>>
Przeczytaj więcej

Jak powstaje żeliwo Le Creuset

Wykonane wyłącznie z najwyższej jakości materiałów zapewniających najwyższą wydajność i trwałość, sekretna receptura składników do wykonania elementu z żeliwa emaliowanego Le Creuset pozostaje taka sama dzisiaj, jak po raz pierwszy wyprodukowana w 1925 roku. Naczynia żeliwne Le Creuset są nadal produkowane w oryginalnej odlewni w małej wiosce Fresnoy-le-Grand we Francji. Każdy element przechodzi przez ponad 15 par rąk wykwalifikowanych rzemieślników, często od kilku pokoleń tej samej rodziny, ręcznie sprawdzając każde naczynie zanim zostanie ukończone. Zapewnia to wyjątkową jakość, a żeliwo Le Creuset zapewnia wyjątkową wydajność gotowania za każdym razem. Surowce topi się w bardzo wysokiej temperaturze około 1500°C, a następnie wlewa się do dużego kotła zwanego "creuset".  >>>>>
Przeczytaj więcej

90 letnia historia francuskiego Le Creuset

Firma Le Creuset rozpoczęła produkcję pierwszych emaliowanych garnków żeliwnych w 1925 roku w odlewni we Fresnoy-le-Grand we Francji. To właśnie tutaj nadal produkuje się słynne garnki żeliwne Le Creuset. Choć Le Creuset rozszerzył rodzaj oferowanych produktów i wykorzystał wiele osiągnięć technologicznych od początków w 1925 roku, niektóre rzeczy nie zmieniły się w produkcji żeliwa Le Creuset do dzisiaj. Le Creuset nadal używa w produkcji ręcznych technik wykonania i oryginalnego procesu kucia i odlewania. Ta dbałość o jego dziedzictwo jest również charakterystyczne dla wzornictwa. Cocotte był jednym z pierwszych elementów żeliwnych produkowanych przez Le Creuset i jest nadal najbardziej popularnym elementem sprzedawanym w wielu kolorach...   >>>
Przeczytaj więcej
zawsze D A R M O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele form dostawy zamówienia infolinia 690 354 084
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel