Wynagradzamy za wielkość zakupów | Ostateczna cena widoczna w koszyku | Zobacz nasz program rabatowy sprawdź>>> ×
W NASZYM SKLEPIE WYNAGRADZAMY NASZYCH KLIENTÓW ZA WIELKOŚĆ ZAKUPÓW - SPRAWDŹ NASZE KASKADOWE RABATY - OSTATECZNA CENA W KOSZYKU - DOSTAWA ZAWSZE GRATIS

Blog Cocotte.pl

Letnie tiramisu z jagodami

Ta wersja włoskiego tiramisu przygotowana jest z letnich jagód i cytryny zamiast tradycyjnej kawy i czekolady. Gwarantuje, że poczujesz się wypoczęty w ciepły słoneczny dzień. Na kompot wkładamy 100g mieszanych czerwonych porzeczek i czarnej porzeczki oraz 50g borówki na małą patelnię Le Creuset od Cocotte.pl z cukrem, sokiem z cytryny i sokiem pomarańczowym. Umieść na średnim ogniu i pozostaw do ogrzania delikatnie, obracając patelnię od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, a jagody po prostu pękną i uwolnią wszystkie soki. Zamieszaj 150 g malin, a następnie przechyl mieszaninę na sito ustawione nad płytkim naczyniem, aby zebrać cały syrop. Pokrój mascarpone, cukier i skórkę z cytryny w misce, aż będą gładkie, a następnie zamieszaj jogurt. >>>>>
Przeczytaj więcej

Grillowana makrela z wiosenną sałatą i sosem chrzanowym

Rozkosznie lekkie danie, a jednocześnie smaczne danie, przyprawione gorącym, pieprznym sosem chrzanowym. Wymieszaj chrzan, ocet i musztardę, a następnie powoli wymieszaj oleje. Następnie dodaj około 1½ łyżeczki każdego zioła. Lekko przetrzyj grill  Le Creuset olejem i podgrzej na płycie grzewczej w niskiej lub średniej temperaturze. Sprawdź temperaturę patelni - patrz Uwagi kucharza - przed dodaniem jakiejkolwiek żywności. W razie potrzeby przyciąć cebulę, a następnie, gdy patelnia jest gorąca, dodać do grilla i gotować około 1½ minuty z każdej strony, aż do przyjemnego zwęglenia. Posmaruj filety z makreli olejem i dresingiem. Najpierw grillować skórką do dołu przez około 1 do 1½ minuty lub do uzyskania ładnego zabarwienia. Odwróć i smaż jeszcze przez około 1 minutę. Wyjmij z grilla i umieść po jednej na talerzu. >>>>>
Przeczytaj więcej

Trendy kulinarne

W dzisiejszych czasach w świecie żywności dzieje się tak wiele ekscytujących rzeczy, że ciężko nadążyć! Oto kilka trendów żywnościowych, które z pewnością trafią do restauracji, sklepu spożywczego lub rynku w pobliżu. Rośnie globalny ruch w zakresie żywienia roślinnego, a coraz więcej producentów, sprzedawców detalicznych i restauratorów bada pojęcie rośliny jako źródła białka. Od pulsów, takich jak ciecierzyca i soczewica, po nasiona, orzechy, ziarna (komosy i freekeh), soi, a nawet glonów i wodorostów, alternatywne źródła białka wydają się być głównym nurtem. 2018 wygląda na to, by przyciągnąć jeszcze więcej ludzi do aromatyzowanych opcji wody, koncentrując się na "zdrowych" wyborach - profilach smakowych, które smakują dobrze, ale również mają korzyści zdrowotne, pomyśl o rumianku, bzie czarnym i... >>>>>
Przeczytaj więcej

Uprawa własnych warzyw

Uprawa własnych warzyw. Zostać rolnikiem miejskim jest zaskakująco łatwe i satysfakcjonujące! A dobrą wiadomością jest to, że nie potrzebujesz dużej ilości miejsca, ani technicznego know-how - po prostu wykonaj niektóre z naszych kroków, aby zacząć, a zanim się zorientujesz, będziesz zbierał liście bazylii, owoce pomidorów i innych łatwych do uprawy warzyw! Warzywa są dobre dla Ciebie. Poza wartością odżywczą, jaką posiadają zioła i warzywa, eksperci i zapaleni ogrodnicy zgadzają się, że emocjonalna wartość sadzenia, pielęgnowania i gotowania własnych składników jest nieoceniona. Nawet mały kącik może przynieść owocne żniwo, a czas spędzony podczas przycinania, podlewania i pielęgnowania roślin pod Twoją opieką może pomóc w stłumieniu stresów dnia codziennego. Gdzie zacząć i co będziesz potrzebować: Słoneczny kącik ogrodu lub skrzynkę warzywną, a jeśli nie jesteś ogrodnikiem, okna są idealne z doniczkami do uprawy ziół - wymagany otwór drenażowy i spodek, które  zapewniają, że gleba >>>>>
Przeczytaj więcej

Trend żywienia: gotowanie od korzenia po liście

Świętuj świeże jedzenie i obudź swoje kubki smakowe, dostosowując się do przyjaznego środowisku i opłacalnego podejścia do świeżych produktów. Dni wyrzucania części świeżych produktów, takich jak wierzchołki marchwi lub zewnętrzne liście kalafiorów, dobiegły końca! Zapraszamy do zapoznania się z najnowszymi trendami kulinarnymi - gotowaniem od korzenia po liście. Jak na ironię, nie jest to nowa rzecz, ale ponowne odkrycie sposobu, w jaki sposób wszyscy gotowali zaledwie kilka pokoleń temu. Nasze babcie (motywowane dobrą ekonomią domową) wiedziały, aby używając każdego jadalnego kąska, które weszło do ich kuchni. Poprzez wygodę zakupów w supermarkecie, gdzie nasze warzywa i sałatki są wstępnie umyte, wstępnie pokrojone i wstępnie zapakowane, a... >>>>>
Przeczytaj więcej

Gotuj jak profesjonalny kucharz na naczyniach z hartowanej stali

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak osiągnąć profesjonalne wyniki godne największych na świecie szefów kuchni? Nie szukaj dalej niż w Cocotte.pl ! Nasze unikalne połączenie mocnego, twardego anodyzowanego korpusu ze szlachetnym wnętrzem ze stali nierdzewnej zapewnia wytrzymałość tych naczyń nawet w najtrudniejszych warunkach w kuchni. Tymczasem nieprzywierająca powłoka zewnętrzna jest łatwa do utrzymania w czystości. Ta innowacyjna i stylowa seria naczyń kuchennych cechuje się podwójną warstwą na całej patelni, zapewniając doskonałą przewodność cieplną od podstawy do obręczy, zapobiegając powstawaniu gorących punktów i zapewniając doskonałą kontrolę techniczną nad gotowaniem. Zapoznaj się z naszą elegancką kolekcją ze stali hartowanej, aby uzyskać niezapomniane wrażenia kulinarne>>>>>

Przeczytaj więcej

Gnocchi z cytryną i bazylią

Odżywczy posiłek o ostrych smakach, który stanowi doskonałą alternatywę dla makaronu. Garnek Gourmet Profesjonal Signature Ø30cm Le Creuset >>>>> Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Przełóż ziemniaki widelcem i połóż na pokrytym solą blacie do pieczenia. Piec przez około godzinę, aż będą miękkie i puszyste w środku. Wyjmij z piekarnika i zgarnij miąższ na gorąco. Wyciśnij ziemniaki przez prasę, aż będą gładkie i bez grudek. Dodaj żółtka ricottę. Dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę krok po kroku, aż utworzy się gładkie ciasto. Następnie dodaj posiekaną bazylię i skórkę z cytryny. Rozwałkuj mieszaninę gnocchi na cylindry o grubości 3 cm i 5 cm na posypanej mąką powierzchni i pokrój w kwadraty. W Garnek Gourmet Profesjonal Signature Ø30cm Le Creuset >>>>> należy blanszować gnocchi w osolonym winie przez 5 minut, aż uniosą się na wierzchu. >>>>>
Przeczytaj więcej

Ciasto naleśnikowe z klementynką

To eleganckie ciasto z klementynką i miodem zawiera cienkie warstwy naleśników, które można tworzyć bez wysiłku, korzystając z naszych sprawdzonych patelni do naleśników. Możesz również klementynki zastąpić cytrynami. Ciasto naleśnikowe można zrobić dzień wcześniej. Zetrzyj skórkę z klementynki i wyciśnij sok do miski (powinieneś mieć 50 ml soku). Dodaj ricottę i miód i dobrze wymieszaj. Połącz mąkę, sól i proszek do pieczenia w dużej misce. Ubij jajka i mleko w osobnej misce. Stopniowo dodajemy suche składniki do mleka i mieszaniny jaj, stale bijąc. Dodaj śmietany, oleju i brandy. Smaż delikatnie do złotego koloru, a następnie delikatnie obróć szpatułką i podsmaż na drugiej stronie. Kontynuuj ten proces, aż do momentu zużycia całego ciasta z naleśnikami. Potrzebujesz 7 doskonałych naleśników. Ułóż naleśniki na talerzu >>>>>
Przeczytaj więcej
zawsze D A R M O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele form dostawy zamówienia infolinia 690 354 084
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel