Z A W S Z E    D O B R E    C E N Y - więcej towarów w koszyku - niższa cena | program rabatowy>>> ×
W NASZYM SKLEPIE WSZYSTKIE CENY SĄ WYJĄTKOWE - DODATKOWO PRZY WIĘKSZYCH ZAKUPACH OTRZYMACIE DODATKOWE RABATY - ZAWSZE DOSTAWA GRATIS

Letnie tiramisu z jagodami

2017-09-15
Ta wersja włoskiego tiramisu przygotowana jest z letnich jagód i cytryny zamiast tradycyjnej kawy i czekolady. Gwarantuje, że poczujesz się wypoczęty w ciepły słoneczny dzień.



Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 2-3 minuty
Narzędzie - kamionkowe Mini Cocotte od Le Creuset >>>>>

SKŁADNIKI

150 g mieszanych czerwonych porzeczek i czarnej porzeczki
75 g jagód
2 łyżki cukru
Sok z 1 małej cytryny (około 3 łyżki stołowe)
Sok z 1 pomarańczy (około 3 łyżki stołowe)
200g świeżych malin

Do kremu mascarpone

250 g sera mascarpone
2 łyżki cukru
Drobno starta skórka z 1 małej cytryny
3 łyżki jogurtu naturalnego w stylu greckim

Dodatkowo

16 palców biszkoptowych - gąbczastych
Cukier puder, do odkurzania
4 małe gałązki świeżej mięty, do dekoracji

A teraz! Jak to zrobić....

Na kompot wkładamy 100g mieszanych czerwonych porzeczek i czarnej porzeczki oraz 50g borówki na małą patelnię Le Creuset od Cocotte.pl z cukrem, sokiem z cytryny i sokiem pomarańczowym. Umieść na średnim ogniu i pozostaw do ogrzania delikatnie, obracając patelnię od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, a jagody po prostu pękną i uwolnią wszystkie soki. Zamieszaj 150 g malin, a następnie przechyl mieszaninę na sito ustawione nad płytkim naczyniem, aby zebrać cały syrop.
Pokrój mascarpone, cukier i skórkę z cytryny w misce, aż będą gładkie, a następnie zamieszaj z jogurtem.
Zanurz biszkoptowe "palce" pojedynczo w ciepłym syropie jagodowym, pozostaw je lekko zmiękczając, a następnie za pomocą nich wypełnij podstawę 4 Mini Cocotte od Le Creuset, wycinając je w razie potrzeby, aby pasowały. Wlać jedną czwartą mieszanki jagód do każdej kamionkowej foremki, a następnie przykryj kremem mascarpone. Zarezerwuj pozostały syrop z jagód na później.
Wymieszaj pozostałe jagody razem, użyj ich, aby udekorować górę każdej Cocott-ki :) i schłodzić przez 1 godzinę. Pokrop pozostałym syropem, następnie posyp odrobiną cukru pudru i udekoruj gałązkami mięty tuż przed podaniem.

Rada naszego szefa...
Dla nieco bardziej dorosłej wersji tego deseru, użyj 2 łyżek limoncello zamiast soku z cytryny - lub innego likieru cytrynowego.


Sklep online Cocotte.pl oferuje darmową dostawę na terenie całego kraju. Możesz również odwiedzić nasze sklepy stacjonarne tutaj>>>. Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Cocotte.pl promocjach.

Pokaż więcej wpisów z Wrzesień 2017
zawsze D A R M O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele form dostawy zamówienia infolinia 690 354 084
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel