Sekret Brazylijczyków na smaczny stek z grilla to marynowanie. Smak marynaty wnika w mięso i daje więcej smaku, czyniąc go jednocześnie kruchym. To świetna alternatywa do grilla. Ten przepis przynosi smaki z pleneru i może być wykonany z dowolnego steku. Tutaj używamy wołowiny, która jest smaczna i ekonomiczna. Czas przygotowania: 25 minut (w tym spoczynku) Czas marynowania: 24 godzin 4 porcje. Naczynia niezbędne do gotowania: Le Creuset Żeliwna patelnie grillowa kwadratowa 26cm >>> Le Creuset Żeliwna Patelnia 26cm >>> Wyjmij mięso z lodówki na godzinę przed smażeniem. Wyjmij z woreczka i wysusz na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar marynaty. Podgrzej patelnię grillową i przetestuj temperaturę patelni przed włożeniem mięsa - patrz uwagi kucharskie >>>