W tym przepisie mamy goleń jagnięcą przyprawioną kminkiem i pomidorem. Duszona jagnięcina jest fantastyczna podczas chłodniejszej pogody. Kminek dodaje niewielkiego ciepła, a przyprawy i pomidory dodają odpowiedniej ilości kwasowości, tak więc smak jest niezwykle bogaty. Czas przygotowania: 40 minut plus 2 godziny marynowania. Czas gotowania: 3 - 4 godziny Le Creuset brytfanna owalna żeliwna 29,0 cm
>>> Le Creuset patelnia żeliwna głęboka 28,0 cm
>>> Wstępnie podgrzej piekarnik do 160°C lub 140°C z wentylatorem lub w kuchence gazowej poziom 3. Umiarkowanie posól golenie jagnięce, a następnie wymieszaj z czosnkiem, imbirem i rozmarynem i marynuj przez 2 godziny. Rozgrzej trochę oleju rzepakowego na patelni i podsmaż jagnięcinę, aż dobrze zrumienieje, a następnie wyjmij z patelni...
>>>
Przeczytaj więcej