To eleganckie ciasto z klementynką i miodem zawiera cienkie warstwy naleśników, które można tworzyć bez wysiłku, korzystając z naszych sprawdzonych patelni do naleśników. Możesz również klementynki zastąpić cytrynami. Ciasto naleśnikowe można zrobić dzień wcześniej. Zetrzyj skórkę z klementynki i wyciśnij sok do miski (powinieneś mieć 50 ml soku). Dodaj ricottę i miód i dobrze wymieszaj. Połącz mąkę, sól i proszek do pieczenia w dużej misce. Ubij jajka i mleko w osobnej misce. Stopniowo dodajemy suche składniki do mleka i mieszaniny jaj, stale bijąc. Dodaj śmietany, oleju i brandy. Smaż delikatnie do złotego koloru, a następnie delikatnie obróć szpatułką i podsmaż na drugiej stronie. Kontynuuj ten proces, aż do momentu zużycia całego ciasta z naleśnikami. Potrzebujesz 7 doskonałych naleśników. Ułóż naleśniki na talerzu
>>>>>
Przeczytaj więcej