Grillowana makrela z wiosenną sałatą i sosem chrzanowym
Rozkosznie lekkie danie, a jednocześnie smaczne danie, przyprawione gorącym, pieprznym sosem chrzanowym. Wymieszaj chrzan, ocet i musztardę, a następnie powoli wymieszaj oleje. Następnie dodaj około 1½ łyżeczki każdego zioła. Lekko przetrzyj grill  Le Creuset olejem i podgrzej na płycie grzewczej w niskiej lub średniej temperaturze. Sprawdź temperaturę patelni - patrz Uwagi kucharza - przed dodaniem jakiejkolwiek żywności. W razie potrzeby przyciąć cebulę, a następnie, gdy patelnia jest gorąca, dodać do grilla i gotować około 1½ minuty z każdej strony, aż do przyjemnego zwęglenia. Posmaruj filety z makreli olejem i dresingiem. Najpierw grillować skórką do dołu przez około 1 do 1½ minuty lub do uzyskania ładnego zabarwienia. Odwróć i smaż jeszcze przez około 1 minutę. Wyjmij z grilla i umieść po jednej na talerzu. >>>>>
Przeczytaj więcej
Lista kontrolna wiosennych porządków kuchennych.
Czy nie czas odświeżyć najtrudniej działający pokój w domu? Coroczne wiosenne porządki to świetny sposób na deklamację, reorganizację i rozwiązywanie problemów. A gdy kuchnia jest czysta i działa płynnie, gotowanie jest przyjemnością!
Jeśli jesteście gotowi, aby zacząć od nowa z czystym kontem, po prostu wykonaj naszą prostą listę kontrolną >>>>>
Przeczytaj więcej
Jak powstaje żeliwo Le Creuset
Wykonane wyłącznie z najwyższej jakości materiałów zapewniających najwyższą wydajność i trwałość, sekretna receptura składników do wykonania elementu z żeliwa emaliowanego Le Creuset pozostaje taka sama dzisiaj, jak po raz pierwszy wyprodukowana w 1925 roku. Naczynia żeliwne Le Creuset są nadal produkowane w oryginalnej odlewni w małej wiosce Fresnoy-le-Grand we Francji. Każdy element przechodzi przez ponad 15 par rąk wykwalifikowanych rzemieślników, często od kilku pokoleń tej samej rodziny, ręcznie sprawdzając każde naczynie zanim zostanie ukończone. Zapewnia to wyjątkową jakość, a żeliwo Le Creuset zapewnia wyjątkową wydajność gotowania za każdym razem. Surowce topi się w bardzo wysokiej temperaturze około 1500°C, a następnie wlewa się do dużego kotła zwanego "creuset".  >>>>>
Przeczytaj więcej
Trendy kulinarne 2018
W dzisiejszych czasach w świecie żywności dzieje się tak wiele ekscytujących rzeczy, że ciężko nadążyć! Oto kilka trendów żywnościowych, które z pewnością trafią do restauracji, sklepu spożywczego lub rynku w pobliżu w 2018 roku. Rośnie globalny ruch w zakresie żywienia roślinnego, a coraz więcej producentów, sprzedawców detalicznych i restauratorów bada pojęcie rośliny jako źródła białka. Od pulsów, takich jak ciecierzyca i soczewica, po nasiona, orzechy, ziarna (komosy i freekeh), soi, a nawet glonów i wodorostów, alternatywne źródła białka wydają się być głównym nurtem. 2018 wygląda na to, by przyciągnąć jeszcze więcej ludzi do aromatyzowanych opcji wody, koncentrując się na "zdrowych" wyborach - profilach smakowych, które smakują dobrze, ale również mają korzyści zdrowotne, pomyśl o rumianku, bzie czarnym i... >>>>>
Przeczytaj więcej
Przewodnik dla początkujących o typach win
Ciesząc się wspaniałymi winami z Południowej Afryki nie powinno zabraknąć do butelki ulubionego lokalnego wina, korkociągu i kieliszka do wina. Ale wielu z nas ma przyjaciół - koneserów wina, którzy mogą sprawić, że poczujemy się trochę zmieszani. Nasz przewodnik dla początkujących na temat wina pomoże ci rozpakować część żargonu - wyjaśniając dokładnie, co oznaczają niektóre popularne terminy branżowe, takie jak "cultivar" i "varietal". Będziemy również wymieniać się kilkoma wskazówkami, które pomogą ci zwiększyć zaufanie do wina.Zmiksuj wino lub wino musujące w dobrym stylu z naszym nowym nosidełkiem do schładzania wina . Ta wyjątkowo skuteczna torba chłodząca dba o wygodę twojego wina w podróży. Uwielbiamy go za noszenie wina na piknikach lub utrzymywanie schłodzonych butelek w chłodzie lata >>>>>
Przeczytaj więcej
Letnie tiramisu z jagodami
Ta wersja włoskiego tiramisu przygotowana jest z letnich jagód i cytryny zamiast tradycyjnej kawy i czekolady. Gwarantuje, że poczujesz się wypoczęty w ciepły słoneczny dzień. Na kompot wkładamy 100g mieszanych czerwonych porzeczek i czarnej porzeczki oraz 50g borówki na małą patelnię Le Creuset od Cocotte.pl z cukrem, sokiem z cytryny i sokiem pomarańczowym. Umieść na średnim ogniu i pozostaw do ogrzania delikatnie, obracając patelnię od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, a jagody po prostu pękną i uwolnią wszystkie soki. Zamieszaj 150 g malin, a następnie przechyl mieszaninę na sito ustawione nad płytkim naczyniem, aby zebrać cały syrop. Pokrój mascarpone, cukier i skórkę z cytryny w misce, aż będą gładkie, a następnie zamieszaj jogurt. >>>>>
Przeczytaj więcej
Opanuj sztukę gotowania w stali nierdzewnej
Seria naczyń kuchennych Le Creuset ze stali nierdzewnej została zaprojektowana tak, aby zapewnić doskonałą kontrolę w kuchni - niezależnie od tego, pieczecie, smażycie, dusicie, czy gotujecie na parze. Dowiedz się, jak opanować niektóre podstawowe techniki tej błyszczącej gamy, dzięki trójwarstwowej konstrukcji, która zapewnia równomierne ogrzewanie i doskonałe wyniki za każdym razem! Cała naprzód. Gotowanie na parze to technika gotowania, która wykorzystuje wrzącą parę do rozpraszania ciepła i gotowania potraw. Ponieważ twoje składniki nie mają bezpośredniego kontaktu z wrzącą wodą, gotowanie na parze zapewnia, że żywność zachowuje swój kształt, kolor, składniki odżywcze, smak i konsystencję. Jak:  >>>>>
Przeczytaj więcej
Gotuj jak profesjonalny kucharz na naczyniach z hartowanej stali
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak osiągnąć profesjonalne wyniki godne największych na świecie szefów kuchni? Nie szukaj dalej niż w Cocotte.pl ! Nasze unikalne połączenie mocnego, twardego anodyzowanego korpusu ze szlachetnym wnętrzem ze stali nierdzewnej zapewnia wytrzymałość tych naczyń nawet w najtrudniejszych warunkach w kuchni. Tymczasem nieprzywierająca powłoka zewnętrzna jest łatwa do utrzymania w czystości. Ta innowacyjna i stylowa seria naczyń kuchennych cechuje się podwójną warstwą na całej patelni, zapewniając doskonałą przewodność cieplną od podstawy do obręczy, zapobiegając powstawaniu gorących punktów i zapewniając doskonałą kontrolę techniczną nad gotowaniem. Zapoznaj się z naszą elegancką kolekcją ze stali hartowanej, aby uzyskać niezapomniane wrażenia kulinarne>>>>>

Przeczytaj więcej
zawsze D A R M O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele form dostawy zamówienia infolinia 690 354 084
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel