Odżywczy posiłek o ostrych smakach, który stanowi doskonałą alternatywę dla makaronu. Garnek Gourmet Profesjonal Signature Ø30cm Le Creuset
>>>>> Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Przełóż ziemniaki widelcem i połóż na pokrytym solą blacie do pieczenia. Piec przez około godzinę, aż będą miękkie i puszyste w środku. Wyjmij z piekarnika i zgarnij miąższ na gorąco. Wyciśnij ziemniaki przez prasę, aż będą gładkie i bez grudek. Dodaj żółtka ricottę. Dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę krok po kroku, aż utworzy się gładkie ciasto. Następnie dodaj posiekaną bazylię i skórkę z cytryny. Rozwałkuj mieszaninę gnocchi na cylindry o grubości 3 cm i 5 cm na posypanej mąką powierzchni i pokrój w kwadraty. W Garnek Gourmet Profesjonal Signature Ø30cm Le Creuset
>>>>> należy blanszować gnocchi w osolonym winie przez 5 minut, aż uniosą się na wierzchu.
>>>>>
Przeczytaj więcej