Dla miłośników kawy to ciasto będzie prawdziwą przyjemnością. Ten pyszny deser, który można przygotować z wyprzedzeniem, po prostu dodaj kruszonkę przed podaniem. W robocie kuchennym miksuj ciastka, aż mieszanina będzie wyglądać jak drobna bułka tarta, następnie dodaj roztopione masło i mieszaj, aż dobrze się połączą. Nałóż mieszankę na formę Le Creuset o średnicy 20 cm. Przechowuj w lodówce przez 30 minut.Pokrój kremowy i wymieszaj z cukrem, śmietaną, wanilią i espresso, aż uzyska gładką konsystencję, a następnie stopniowo wbij jajka. Wlać mieszaninę do przygotowanej formy i piecz przez 50 minut do 1 godziny. Pozostaw do ostygnięcia w piecu przez 2 godziny, a następnie wyjmij, aby całkowicie ostygł. Umieść cukier w nieprzywierającej patelni. Rozgrzej delikatnie, aby się stopił, gdy cukier się roztopi, pozwól mu się ugotować
>>>>>
Przeczytaj więcej