L E T N I A   W Y P R Z E D A Ż > najlepsze ceny, a przy większym zakupie dodatkowe rabaty sprawdź>>> x
w okresie wyprzedaży obniżyliśmy ceny do najniższych - dodatkowo - przy większym zakupie wyjątkowe rabaty i premie dla stałych klientów.

Trendy kulinarne 2018

2018-01-06
Białka roślinne
Rośnie globalny ruch w zakresie żywienia roślinnego, a coraz więcej producentów, sprzedawców detalicznych i restauratorów bada pojęcie rośliny jako źródła białka. Od pulsów, takich jak ciecierzyca i soczewica, po nasiona, orzechy, ziarna (komosy i freekeh), soi, a nawet glonów i wodorostów, alternatywne źródła białka wydają się być głównym nurtem.



Ooo Tak!
2018 wygląda na to, by przyciągnąć jeszcze więcej ludzi do aromatyzowanych opcji wody, koncentrując się na "zdrowych" wyborach - profilach smakowych, które smakują dobrze, ale również mają korzyści zdrowotne, pomyśl o rumianku, bzie czarnym i lawendzie. Już widzimy ten ruch w świecie produkcji rzemieślniczej, to tylko kwestia czasu, zanim producenci wody pójdą w ich ślady.



Street Food Cool
Od wygody, przystępności i wręcz fajnego aspektu - żywność uliczna rośnie. Mamy do zaoferowania ciężarówki żywnościowe, rozwój globalnej wioski i oczywiście - bardziej podniecające podniebienia. Pomyślcie wszystko od tacos do tempury na wynos, kebaby i co ciekawe - wzrost uznania dla smaków indyjskich i specjałów ulicznych.



Rosół jest wielki
Bulion z kości to kolejny prozdrowotny produkt zdrowotny, który wyszedł z sal hippiedom trafia do głównych supermarketów i hip-restauracji. Serwowane w postaci własnej lub jako bazy do dań z ramenem, organiczne buliony z kurczakiem i mięsem są pełne kolagenu, eliksiru dobrego zdrowia i odżywiania, jak również mnóstwa minerałów.



Fermentowane smaki
Kiedyś postrzegane jako domena kuchni hipisów, sfermentowane produkty spożywcze i napoje trafiają do podmiejskich kuchni i najlepszych restauracji. Kimchi, pikantna marynowana mieszanka kapusty, rzodkiewki i chilli została znaleziona nie tylko w koreańskich restauracjach - teraz jest podstawą w wielu domach. Kefir, sfermentowany - napój mleczny o wielce chwalebnych korzyściach probiotycznych, ma setki grup na Facebooku poświęconych jego wykorzystaniu, podobnie jak jego sfermentowana przyjaciółka Kombucha >>>>, napój o smaku probiotycznym. Oczywiście głównym filarem fermentowanego ruchu jest kapusta kwaszona - zrobiona ze sfermentowanej kapusty.



Moc kwiatów
Lata dziewięćdziesiąte sprawiły, że kwiaty cukinii uderzyły w świat restauracji, ale od tego czasu niewiele się zdarzyło, używając kwiatów w kuchni. To się zmieniło w 2016 roku, kiedy zaczęły pojawiać się kwieciste smaki i rozkwitające w menu, a fala wciąż rośnie - w tym roku spodziewają się więcej jadalnych kwiatów, ekstraktów, serdeczników i niespodzianek.



Specjalistyczne herbaty >>>>>
Kawa ma swoje miejsce od wielu lat, ale herbata wzmacnia swoją pozycję w coraz większym zakresie. Sklepy z herbatą, akcesoria do herbaty, ceremonia picia herbaty, usługi subskrypcji herbat online oraz oczywiście ciekawe nowe mieszanki i zapachy smakowe pojawiały się od kilku lat - 2018 wygląda na nowy trend.




Sklep online Cocotte.pl oferuje darmową dostawę na terenie całego kraju. Możesz również odwiedzić nasze sklepy stacjonarne tutaj>>>. Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Cocotte.pl promocjach.

Pokaż więcej wpisów z Styczeń 2018
zawsze D A R M O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele form dostawy zamówienia infolinia 690 354 084
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel