Wynagradzamy za wielkość zakupów | Ostateczna cena widoczna w koszyku | Zobacz nasz program rabatowy sprawdź>>> ×
W NASZYM SKLEPIE WYNAGRADZAMY NASZYCH KLIENTÓW ZA WIELKOŚĆ ZAKUPÓW - SPRAWDŹ NASZE KASKADOWE RABATY - OSTATECZNA CENA W KOSZYKU - DOSTAWA ZAWSZE GRATIS

Przewodnik dla początkujących o typach win

Ciesząc się wspaniałymi winami z Południowej Afryki nie powinno zabraknąć do butelki ulubionego lokalnego wina, korkociągu i kieliszka do wina. Ale wielu z nas ma przyjaciół - koneserów wina, którzy mogą sprawić, że poczujemy się trochę zmieszani. Nasz przewodnik dla początkujących na temat wina pomoże ci rozpakować część żargonu - wyjaśniając dokładnie, co oznaczają niektóre popularne terminy branżowe, takie jak "cultivar" i "varietal". Będziemy również wymieniać się kilkoma wskazówkami, które pomogą ci zwiększyć zaufanie do wina.Zmiksuj wino lub wino musujące w dobrym stylu z naszym nowym nosidełkiem do schładzania wina . Ta wyjątkowo skuteczna torba chłodząca dba o wygodę twojego wina w podróży. Uwielbiamy go za noszenie wina na piknikach lub utrzymywanie schłodzonych butelek w chłodzie lata >>>>>
Przeczytaj więcej

Kolory natury w Twojej kuchni. Ziemia, powietrze, woda, ogień ...

Elementy natury. Ziemia, powietrze, woda, ogień ... od czasów starożytnych fundamentalne siły natury zostały powszechnie uznane i czczone nie tylko ze względu na ich podstawowe cechy, ale także ze względu na sposób, w jaki czują. Nic więc dziwnego, że ich esencja często jest wprowadzana do naszych domów. Wszystko, począwszy od palety kolorów, która sugeruje konkretną siłę, do materiałów i tekstur, które ją wspierają, może pomóc stworzyć odpowiedni wygląd i atmosferę. Tak jest z kolorowymi naczyniami Le Creuset. POWIETRZE Kremowa "ecru" kolekcja naczyń żeliwnych Le Creuset ma delikatność, która przeczy jego wytrzymałości i trwałości. Wybierając odcienie "ecru", rozszerzacie poczucie przestrzeni w małych kuchniach. Upewnij się, że przybory kuchenne i akcesoria kontynuują motyw ogólny. Materiały odblaskowe, od błyszczących białych płytek po błyszczące wykończenia kuchenne i powierzchnie, które skutecznie odbijają światło, podobnie jak ogromne lustro na jednej ze ścian. >>>>>
Przeczytaj więcej

Zbuduj z nami piernikowy domek na Boże Narodzenie

Nic nie jest tak wspaniałe na "Boże Narodzenie" jak słodkie i pikantne smaki klasycznego piernika. Ten ulubiony piernik sprawia, że święta są wspaniałe, a cała rodzina (zwłaszcza dzieci) jest szczęśliwa.
Skąd pochodzą pierniki? Tradycja wytwarzania domków z piernika pierwszy raz stała się popularna w Niemczech w 1800 roku, niedługo po tym, jak bracia Grimm opublikowali swój zbiór znanych bajek. Do stworzenia domków zainspirowały opowieści o Jasiu i Małgosi w którym to, stara czarownica używa słodkiego domku, aby zwabić niczego nie podejrzewające ofiary. Dzisiaj, Norymberga w Niemczech znana jest jako stolica pierników świata, a produkcja pierników jest traktowany jako forma sztuki. >>>>

Przeczytaj więcej

Opanuj sztukę gotowania w stali nierdzewnej

Seria naczyń kuchennych Le Creuset ze stali nierdzewnej została zaprojektowana tak, aby zapewnić doskonałą kontrolę w kuchni - niezależnie od tego, pieczecie, smażycie, dusicie, czy gotujecie na parze. Dowiedz się, jak opanować niektóre podstawowe techniki tej błyszczącej gamy, dzięki trójwarstwowej konstrukcji, która zapewnia równomierne ogrzewanie i doskonałe wyniki za każdym razem! Cała naprzód. Gotowanie na parze to technika gotowania, która wykorzystuje wrzącą parę do rozpraszania ciepła i gotowania potraw. Ponieważ twoje składniki nie mają bezpośredniego kontaktu z wrzącą wodą, gotowanie na parze zapewnia, że żywność zachowuje swój kształt, kolor, składniki odżywcze, smak i konsystencję. Jak:  >>>>>
Przeczytaj więcej

Letnie tiramisu z jagodami

Ta wersja włoskiego tiramisu przygotowana jest z letnich jagód i cytryny zamiast tradycyjnej kawy i czekolady. Gwarantuje, że poczujesz się wypoczęty w ciepły słoneczny dzień. Na kompot wkładamy 100g mieszanych czerwonych porzeczek i czarnej porzeczki oraz 50g borówki na małą patelnię Le Creuset od Cocotte.pl z cukrem, sokiem z cytryny i sokiem pomarańczowym. Umieść na średnim ogniu i pozostaw do ogrzania delikatnie, obracając patelnię od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, a jagody po prostu pękną i uwolnią wszystkie soki. Zamieszaj 150 g malin, a następnie przechyl mieszaninę na sito ustawione nad płytkim naczyniem, aby zebrać cały syrop. Pokrój mascarpone, cukier i skórkę z cytryny w misce, aż będą gładkie, a następnie zamieszaj jogurt. >>>>>
Przeczytaj więcej

Grillowana makrela z wiosenną sałatą i sosem chrzanowym

Rozkosznie lekkie danie, a jednocześnie smaczne danie, przyprawione gorącym, pieprznym sosem chrzanowym. Wymieszaj chrzan, ocet i musztardę, a następnie powoli wymieszaj oleje. Następnie dodaj około 1½ łyżeczki każdego zioła. Lekko przetrzyj grill  Le Creuset olejem i podgrzej na płycie grzewczej w niskiej lub średniej temperaturze. Sprawdź temperaturę patelni - patrz Uwagi kucharza - przed dodaniem jakiejkolwiek żywności. W razie potrzeby przyciąć cebulę, a następnie, gdy patelnia jest gorąca, dodać do grilla i gotować około 1½ minuty z każdej strony, aż do przyjemnego zwęglenia. Posmaruj filety z makreli olejem i dresingiem. Najpierw grillować skórką do dołu przez około 1 do 1½ minuty lub do uzyskania ładnego zabarwienia. Odwróć i smaż jeszcze przez około 1 minutę. Wyjmij z grilla i umieść po jednej na talerzu. >>>>>
Przeczytaj więcej

Trendy kulinarne

W dzisiejszych czasach w świecie żywności dzieje się tak wiele ekscytujących rzeczy, że ciężko nadążyć! Oto kilka trendów żywnościowych, które z pewnością trafią do restauracji, sklepu spożywczego lub rynku w pobliżu. Rośnie globalny ruch w zakresie żywienia roślinnego, a coraz więcej producentów, sprzedawców detalicznych i restauratorów bada pojęcie rośliny jako źródła białka. Od pulsów, takich jak ciecierzyca i soczewica, po nasiona, orzechy, ziarna (komosy i freekeh), soi, a nawet glonów i wodorostów, alternatywne źródła białka wydają się być głównym nurtem. 2018 wygląda na to, by przyciągnąć jeszcze więcej ludzi do aromatyzowanych opcji wody, koncentrując się na "zdrowych" wyborach - profilach smakowych, które smakują dobrze, ale również mają korzyści zdrowotne, pomyśl o rumianku, bzie czarnym i... >>>>>
Przeczytaj więcej

Uprawa własnych warzyw

Uprawa własnych warzyw. Zostać rolnikiem miejskim jest zaskakująco łatwe i satysfakcjonujące! A dobrą wiadomością jest to, że nie potrzebujesz dużej ilości miejsca, ani technicznego know-how - po prostu wykonaj niektóre z naszych kroków, aby zacząć, a zanim się zorientujesz, będziesz zbierał liście bazylii, owoce pomidorów i innych łatwych do uprawy warzyw! Warzywa są dobre dla Ciebie. Poza wartością odżywczą, jaką posiadają zioła i warzywa, eksperci i zapaleni ogrodnicy zgadzają się, że emocjonalna wartość sadzenia, pielęgnowania i gotowania własnych składników jest nieoceniona. Nawet mały kącik może przynieść owocne żniwo, a czas spędzony podczas przycinania, podlewania i pielęgnowania roślin pod Twoją opieką może pomóc w stłumieniu stresów dnia codziennego. Gdzie zacząć i co będziesz potrzebować: Słoneczny kącik ogrodu lub skrzynkę warzywną, a jeśli nie jesteś ogrodnikiem, okna są idealne z doniczkami do uprawy ziół - wymagany otwór drenażowy i spodek, które  zapewniają, że gleba >>>>>
Przeczytaj więcej
zawsze D A R M O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele form dostawy zamówienia infolinia 690 354 084
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel