Wynagradzamy za wielkość zakupów | Ostateczna cena widoczna w koszyku | Zobacz nasz program rabatowy sprawdź>>> ×
W NASZYM SKLEPIE WYNAGRADZAMY NASZYCH KLIENTÓW ZA WIELKOŚĆ ZAKUPÓW - SPRAWDŹ NASZE KASKADOWE RABATY - OSTATECZNA CENA W KOSZYKU - DOSTAWA ZAWSZE GRATIS

Trend żywienia: gotowanie od korzenia po liście

Świętuj świeże jedzenie i obudź swoje kubki smakowe, dostosowując się do przyjaznego środowisku i opłacalnego podejścia do świeżych produktów. Dni wyrzucania części świeżych produktów, takich jak wierzchołki marchwi lub zewnętrzne liście kalafiorów, dobiegły końca! Zapraszamy do zapoznania się z najnowszymi trendami kulinarnymi - gotowaniem od korzenia po liście. Jak na ironię, nie jest to nowa rzecz, ale ponowne odkrycie sposobu, w jaki sposób wszyscy gotowali zaledwie kilka pokoleń temu. Nasze babcie (motywowane dobrą ekonomią domową) wiedziały, aby używając każdego jadalnego kąska, które weszło do ich kuchni. Poprzez wygodę zakupów w supermarkecie, gdzie nasze warzywa i sałatki są wstępnie umyte, wstępnie pokrojone i wstępnie zapakowane, a... >>>>>
Przeczytaj więcej

Gotuj jak profesjonalny kucharz na naczyniach z hartowanej stali

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jak osiągnąć profesjonalne wyniki godne największych na świecie szefów kuchni? Nie szukaj dalej niż w Cocotte.pl ! Nasze unikalne połączenie mocnego, twardego anodyzowanego korpusu ze szlachetnym wnętrzem ze stali nierdzewnej zapewnia wytrzymałość tych naczyń nawet w najtrudniejszych warunkach w kuchni. Tymczasem nieprzywierająca powłoka zewnętrzna jest łatwa do utrzymania w czystości. Ta innowacyjna i stylowa seria naczyń kuchennych cechuje się podwójną warstwą na całej patelni, zapewniając doskonałą przewodność cieplną od podstawy do obręczy, zapobiegając powstawaniu gorących punktów i zapewniając doskonałą kontrolę techniczną nad gotowaniem. Zapoznaj się z naszą elegancką kolekcją ze stali hartowanej, aby uzyskać niezapomniane wrażenia kulinarne>>>>>

Przeczytaj więcej

Gnocchi z cytryną i bazylią

Odżywczy posiłek o ostrych smakach, który stanowi doskonałą alternatywę dla makaronu. Garnek Gourmet Profesjonal Signature Ø30cm Le Creuset >>>>> Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Przełóż ziemniaki widelcem i połóż na pokrytym solą blacie do pieczenia. Piec przez około godzinę, aż będą miękkie i puszyste w środku. Wyjmij z piekarnika i zgarnij miąższ na gorąco. Wyciśnij ziemniaki przez prasę, aż będą gładkie i bez grudek. Dodaj żółtka ricottę. Dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę krok po kroku, aż utworzy się gładkie ciasto. Następnie dodaj posiekaną bazylię i skórkę z cytryny. Rozwałkuj mieszaninę gnocchi na cylindry o grubości 3 cm i 5 cm na posypanej mąką powierzchni i pokrój w kwadraty. W Garnek Gourmet Profesjonal Signature Ø30cm Le Creuset >>>>> należy blanszować gnocchi w osolonym winie przez 5 minut, aż uniosą się na wierzchu. >>>>>
Przeczytaj więcej

Ciasto naleśnikowe z klementynką

To eleganckie ciasto z klementynką i miodem zawiera cienkie warstwy naleśników, które można tworzyć bez wysiłku, korzystając z naszych sprawdzonych patelni do naleśników. Możesz również klementynki zastąpić cytrynami. Ciasto naleśnikowe można zrobić dzień wcześniej. Zetrzyj skórkę z klementynki i wyciśnij sok do miski (powinieneś mieć 50 ml soku). Dodaj ricottę i miód i dobrze wymieszaj. Połącz mąkę, sól i proszek do pieczenia w dużej misce. Ubij jajka i mleko w osobnej misce. Stopniowo dodajemy suche składniki do mleka i mieszaniny jaj, stale bijąc. Dodaj śmietany, oleju i brandy. Smaż delikatnie do złotego koloru, a następnie delikatnie obróć szpatułką i podsmaż na drugiej stronie. Kontynuuj ten proces, aż do momentu zużycia całego ciasta z naleśnikami. Potrzebujesz 7 doskonałych naleśników. Ułóż naleśniki na talerzu >>>>>
Przeczytaj więcej

Wprowadzamy nowy kolor Le Creuset: Mist Grey – Szara Mgła

Wprowadzamy nowy kolor Le Creuset: Mist Grey – Szara Mgła Po zamglonym poranku nowy kolor Le Creuset Mist Grey przybywa w sam raz do przygotowania ulubionych dań – pocieszając ciepłą zupą, dekadencką tartą, czy kubkiem gorącej herbaty. Jest pośrednim kolorem pomiędzy czarnym i kremowym w atrakcyjnie zadymionych odcieniach, olśniewa elegancką prostotą i atmosferą oświetlonego światłem zamglonego poranka. Użyj kolorów Szarej Mgły Le Creuset i stwórz sugestywny kuchenny design, który wkomponuje się w stylowe rozwiązania o każdej porze roku. Ten wszechstronnie rozbudowany kolor działa w kuchni minimalistycznie, tonując inne kolory i jest dostępny zarówno jako emaliowane żeliwo, ale również naczynia z kamionki. Zainspiruj się kolorem szarej mgły i zapoznaj się z całą naszą kolekcją Le Creuset >>>>>
Przeczytaj więcej

Turecka rozkosz wg. Le Creuset – trzy wyśmienite dania

Turecka rozkosz – trzy wyśmienite dania, które przygotujesz w domu. Przepisy Le Creuset - na blogu sklepu internetowego cocotte.pl Uważana za jedną z najlepszych tradycyjnych kuchni świata! Tureckie jedzenie jest bogate i smaczne - powstałe na wpływie i dziedzictwie państwa Osmańskiego sprawia, że większość potraw opartych jest na sezonowych i naturalnych produktach. Stwórz trzy dania w tureckim stylu i rozkoszuj się z rodziną i przyjaciółmi! Wolno pieczony udziec jagnięcy jest charakterystycznym elementem kuchni tureckiej. Powolne gotowane pieczeni dodaje mięsu pełnej delikatności i smaku, podawane z domowym hummusem, ogórkiem z jogurtem, oliwkami, suszonymi pomidorami i świeżymi rzodkiewkami. Grillowane warzywa z jogurtem >>>>>
Przeczytaj więcej

Chleb z pesto z pestkami dyni i świeżą kolendrą.

Wlać 150 ml gorącej wody do kubka, trzepaczką rozbić cukier i drożdże suszone i pozostawić w ciepłym miejscu na około 5 - 10 minut, aż pokryją się grubą warstwą piany. Tymczasem przesiać przez sito mąkę, sól do naczynia i wymieszać. Dodaj drożdże i pozostałą ciepłą wodę i mieszaj razem, a następnie wyrabiaj przez 10 minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę, aż podwoi objętość. Umieść nasiona dyni, kolendrę, chili, czosnek i olej w malakserze i wymieszać na pastę. Wymieszać z parmezanem i solą do smaku. Wyjmij ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, wyciśnij nadmiar powietrza jeszcze raz zagniatając, aż będzie gładkie. Podziel na 2 równej wielkości kawałki. Rozprowadzić połowę pesto nad każdym kawałku ciasta, pozostawiając 1 cm krawędzi.>>>
Przeczytaj więcej

Wołowina po brazylijsku z orzechami i pesto ze szpinaku

Sekret Brazylijczyków na smaczny stek z grilla to marynowanie. Smak marynaty wnika w mięso i daje więcej smaku, czyniąc go jednocześnie kruchym. To świetna alternatywa do grilla. Ten przepis przynosi smaki z pleneru i może być wykonany z dowolnego steku. Tutaj używamy wołowiny, która jest smaczna i ekonomiczna. Czas przygotowania: 25 minut (w tym spoczynku) Czas marynowania: 24 godzin 4 porcje. Naczynia niezbędne do gotowania: Le Creuset Żeliwna patelnie grillowa kwadratowa 26cm >>> Le Creuset  Żeliwna Patelnia 26cm >>> Wyjmij mięso z lodówki na godzinę przed smażeniem. Wyjmij z woreczka i wysusz na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar marynaty. Podgrzej patelnię grillową i przetestuj temperaturę patelni przed włożeniem mięsa - patrz uwagi kucharskie >>>


Przeczytaj więcej
zawsze D A R M O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele form dostawy zamówienia infolinia 690 354 084
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel