Ceny w naszym sklepie są bezkonkurencyjne | Sprawdź nasz program rabatowy sprawdź>>> ×
W NASZYM SKLEPIE WSZYSTKIE CENY SĄ WYJĄTKOWE - DODATKOWO PRZY WIĘKSZYCH ZAKUPACH OTRZYMACIE DODATKOWE RABATY - ZAWSZE DOSTAWA GRATIS

Fondue dla dwojga według Le Creuset

Przygotowanie fondue to świetny sposób, aby łączyć ludzi wokół stołu - szczególnie przy planowaniu randki we dwoje! Żeliwne fondue z Le Creuset dostępne w cocotte.pl nadają się do wszystkich rodzajów – słodkich i pikantnych fondue – to idealne naczynia, które mogą mieć zastosowanie do podawania przystawek, dań głównych i deserów. Fondue nie zna granic sezonów. Nazwa pochodzi od francuskiego słowa fondre , czyli „do stopienia”, fondue to prosty i bezstresowy sposób, aby usiąść i zjeść posiłek z ukochaną osobą. Fondue Le Creuset posiada szeroki otwór i idealnie nadaje się do mieszania, topienia serów, czekolady i opiera się na oryginalnym Caquelon (garnek fondue wykorzystywany kilkaset lat temu) jak również przygotowania frytury do smażenia kawałków przygotowanego mięsa. Gwarantuje >>>>
Przeczytaj więcej

Zbuduj z nami piernikowy domek na Boże Narodzenie

Nic nie jest tak wspaniałe na "Boże Narodzenie" jak słodkie i pikantne smaki klasycznego piernika. Ten ulubiony piernik sprawia, że święta są wspaniałe, a cała rodzina (zwłaszcza dzieci) jest szczęśliwa.
Skąd pochodzą pierniki? Tradycja wytwarzania domków z piernika pierwszy raz stała się popularna w Niemczech w 1800 roku, niedługo po tym, jak bracia Grimm opublikowali swój zbiór znanych bajek. Do stworzenia domków zainspirowały opowieści o Jasiu i Małgosi w którym to, stara czarownica używa słodkiego domku, aby zwabić niczego nie podejrzewające ofiary. Dzisiaj, Norymberga w Niemczech znana jest jako stolica pierników świata, a produkcja pierników jest traktowany jako forma sztuki. >>>>

Przeczytaj więcej

Chleb z pesto z pestkami dyni i świeżą kolendrą.

Wlać 150 ml gorącej wody do kubka, trzepaczką rozbić cukier i drożdże suszone i pozostawić w ciepłym miejscu na około 5 - 10 minut, aż pokryją się grubą warstwą piany. Tymczasem przesiać przez sito mąkę, sól do naczynia i wymieszać. Dodaj drożdże i pozostałą ciepłą wodę i mieszaj razem, a następnie wyrabiaj przez 10 minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę, aż podwoi objętość. Umieść nasiona dyni, kolendrę, chili, czosnek i olej w malakserze i wymieszać na pastę. Wymieszać z parmezanem i solą do smaku. Wyjmij ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, wyciśnij nadmiar powietrza jeszcze raz zagniatając, aż będzie gładkie. Podziel na 2 równej wielkości kawałki. Rozprowadzić połowę pesto nad każdym kawałku ciasta, pozostawiając 1 cm krawędzi.>>>
Przeczytaj więcej

Jagnięcina w przyprawach

W tym przepisie mamy goleń jagnięcą przyprawioną kminkiem i pomidorem. Duszona jagnięcina jest fantastyczna podczas chłodniejszej pogody. Kminek dodaje niewielkiego ciepła, a przyprawy i pomidory dodają odpowiedniej ilości kwasowości, tak więc smak jest niezwykle bogaty. Czas przygotowania: 40 minut plus 2 godziny marynowania. Czas gotowania: 3 - 4 godziny Le Creuset brytfanna owalna żeliwna 29,0 cm >>> Le Creuset patelnia żeliwna głęboka 28,0 cm >>>  Wstępnie podgrzej piekarnik do 160°C lub 140°C z wentylatorem lub w kuchence gazowej poziom 3. Umiarkowanie posól golenie jagnięce, a następnie wymieszaj z czosnkiem, imbirem i rozmarynem i marynuj przez 2 godziny. Rozgrzej trochę oleju rzepakowego na patelni i podsmaż jagnięcinę, aż dobrze zrumienieje, a następnie wyjmij z patelni... >>>
Przeczytaj więcej

Wołowina po brazylijsku z orzechami i pesto ze szpinaku

Sekret Brazylijczyków na smaczny stek z grilla to marynowanie. Smak marynaty wnika w mięso i daje więcej smaku, czyniąc go jednocześnie kruchym. To świetna alternatywa do grilla. Ten przepis przynosi smaki z pleneru i może być wykonany z dowolnego steku. Tutaj używamy wołowiny, która jest smaczna i ekonomiczna. Czas przygotowania: 25 minut (w tym spoczynku) Czas marynowania: 24 godzin 4 porcje. Naczynia niezbędne do gotowania: Le Creuset Żeliwna patelnie grillowa kwadratowa 26cm >>> Le Creuset  Żeliwna Patelnia 26cm >>> Wyjmij mięso z lodówki na godzinę przed smażeniem. Wyjmij z woreczka i wysusz na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar marynaty. Podgrzej patelnię grillową i przetestuj temperaturę patelni przed włożeniem mięsa - patrz uwagi kucharskie >>>


Przeczytaj więcej

Grillowany kurczak w całości z ryżem i kolendrą

Pyszna alternatywa dla klasycznego pieczonego kurczaka. Czas przygotowania bez marynowania: 25 minut. Czas marynowania: do 20 godzin. Czas gotowania: 75 minut (w tym odpoczynku). Ilość porcji: 4. Naczynia niezbędne do gotowania: Le Creuset grill żebrowany nieprzywierający, prostokątny  >>> Le Creuset żeliwny garnek / brytfanna Ø20 cm >>> Wyjmij kurczaka z marynaty (jeśli dotyczy) i osusz papierem kuchennym, a następnie natrzyj całego oliwą z oliwek. Wyrzucić marynatę. Rozgrzej grill na średnim ogniu. Przetestuj temperaturę grilla - patrz uwagi kucharskie - a kiedy jest wystarczająco gorący umieścić kurczaka skórą do dołu, naciskając mocno, aby zmaksymalizować kontakt z grillem. Smaż 12-15 minut, a następnie ostrożnie odwróć szczypcami, skórą do góry i smaż jeszcze przez kolejne 12-15 minut... >>>


Przeczytaj więcej

90 letnia historia francuskiego Le Creuset

Firma Le Creuset rozpoczęła produkcję pierwszych emaliowanych garnków żeliwnych w 1925 roku w odlewni we Fresnoy-le-Grand we Francji. To właśnie tutaj nadal produkuje się słynne garnki żeliwne Le Creuset. Choć Le Creuset rozszerzył rodzaj oferowanych produktów i wykorzystał wiele osiągnięć technologicznych od początków w 1925 roku, niektóre rzeczy nie zmieniły się w produkcji żeliwa Le Creuset do dzisiaj. Le Creuset nadal używa w produkcji ręcznych technik wykonania i oryginalnego procesu kucia i odlewania. Ta dbałość o jego dziedzictwo jest również charakterystyczne dla wzornictwa. Cocotte był jednym z pierwszych elementów żeliwnych produkowanych przez Le Creuset i jest nadal najbardziej popularnym elementem sprzedawanym w wielu kolorach...   >>>
Przeczytaj więcej
zawsze D A R M O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele form dostawy zamówienia infolinia 690 354 084
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel